DEX:Saltelele Ortopedice. Ce este o saltea ortopedica?

Rate this item
(6 votes)

Foarte des ne ciocnim de termenul - saltea ortopedica, dar putini cunosc care-i semnificatia acestui termen. Astfel, ne-am propus sa analizam putin notiunea de "ortopedic", importanta acestui termen, si corelatia medicinala a termenului "saltea ortopedica". Astfel, conform dexonline.ro - "ORTOPEDIE" inseamna ramura a medicinii care se ocupă cu studiul și tratamentul deformațiilor oaselor și articulațiilor corpului.

La fel, mai este definita ca o arta de a indeparta si preveni deformatiile corpului. Din aceaste definitii putem vedea ca salteaua ortopedica este acea saltea care previne deformarea oaselor, ba chiar mai mult, te ajuta sa ai un somn linistit si fara dureri.

Pretul unei saltele ortopedice, cu siguranta, variaza fata de o saltea simpla, din considerentul ca aceasta saltea este una special creata pentru a-ti ajuta corpul sa se relaxeze in timpul noptii si zilei, si sa preia forma corpului, astfel incit, somnul sa devie placere, si nu durere.

De fapt, cuvintul "ortopedie" a fost pentru prima data folosit de catre Nicolas Andry, profesor de medicina din Franta.

Cuvintul orto semnifica - drept, corect, iar pedie inseamna copil.

De aceea, cind folosim termenul de "saltea ortopedica" ne referim la faptul ca corpul va sta drept, in pozitia necesara, astfel ca corpul sa fie sanatos si sa nu simta nici un disconfort.

De ce au fost create saltele ortopedice?

Din considerentul ca milioane de oamene sufera de boli de spate si disconfort. Iar, acest lucru este cauzat de folosirea unei saltele nepotrivite, care duce la multe nopti de insomnii. Astfel, fie ca aveti o saltea veche, sau una mai noua, dar care nu este ortopedica, aceasta poate sa va dea multe bataii de cap.

Organismul uman este creat in asa fel incit are nevoie de odihna si somn relaxat. Iar spatele si coloana vertebrala sunt cele mai importante parti ale corpului, deoarece prin intermediul nervilor coloanei vertebrale se cominica cu intreg organism uman. De aceea, in cazul in care are loc o dereglare a coloanei vertebrale, aceasta duce la alte consecinte in organism ca dureri de cap, git, miini, picioare. Iar daca organismul simte durere nu se poate relaxa, nu se poate concentra, nu poate lucra in regim normal, nici la serviciu, si nici acasa.

Si daca de la inceput ortopedia se referea la copii, mai tirziu ea a fost adaptata si a inceput sa fie folosita si pentru adulti. Industria a inceput sa se dezvolte si au aparut saltele ortopedice care aveau drept scop fortificarea coloanei vertebrale. Acest lucru este posibil prin eliminarea presiunii din cele mai importante puncte, atunci cind suntem intinsi pe saltea.

Saltele Ortopedice au multe beneficii, si anume:

1. Vor sustine coloana vertebrala in pozitia corecta

2. Favorizeaza circulatia aerului si elimina umezeala

3. Asigura un somn linistit pe durata intregii nopti

4. Durabila in timp datorita calitatii materialului si constructiei.

Doar saltelele ortopedice pot mentine corpul in pozitie dreapta pe parcusul somnului. Astfel, oferind confort si relaxare pentru tot corpul.

Noi va putem oferi o gama larga de saltele ortopedice care va pot face viata mai frumoasa, ziua mai armonioasa si noaptea mai linistita.

Va asteptam cu drag in Showroomurile MATCO® pentru a proba saltelele ortoledice si a alege cea care vi se potriveste cel mai bine.