Cum culorile dormitorului iti afecteaza viata

Rate this item
(0 votes)

     Dormitoarele sunt spații de relaxare și odihnă, locul ideal unde domină armonia și pacea. Dacă nu ați crezut că ceea ce pot influența o stare de spirit pot fi culorile, vă îșelați, deoarece atmosfera creată de culoarea dormitorului poate chiar schimba dispoziția și deseori depinde de persoana care alege culorile, conform preferințelor proprii. Pentru a asigura un spațiu plăcut și o liniște sufletească, sunt câteva culori care au diferite conotații și influențe.

1. Albastru

În cazul în care dormitorul este de culoare aqua sau azuriu, probabil te prinde somnul permanen, deoarece această culoare emană stare de somnolență mărită față de alte culori și nu e doar o coincidență. Receptorii de specialitate din ochi - aceleași celule care informează creierul nostru despre ritmurile de zi cu zi - sunt cele mai sensibile la albastru, în conformitate cu Chris Idzikowski de la Centrului de Somn din Edinburgh.
Albastrul este, de asemenea, asociat cu calm ( oceanul sau cerul) și poate scădea ritmul cardiac și reduce tensiunea arteriala. Normal, mai mult de jumatate din persoanele cu dormitoare albastre spun că se trezesc regulat cu o senzație de fericire.

2. Galben

În mod surprinzător, a doua cea mai bună culoare care provoacă starea de somn este galben. Nuanța stimulează sistemul nervos, încurajând relaxare. 

3. Argintiu

Persoanele cu camere în culoare de argint, cum ar fi tonurile metalice de lux, sunt încă liniștitoare, dar ele pot avea un efect secundar neașteptat. O cincime dintre respondenții cu decor de argint au spus că sunt mai motivați să facă mai multă mușcare în dormitorul lor.

4. Portocaliu

Nuanța de portocaliu adaugă caldură și crează o atmosferă relaxantă, care poate ajuta digestia - mai ales dacă ai mâncat o cină copioasă. Culoarea ajută la „emanarea” căldurii și să se relaxeze mușchii corpului, ceea ce este esențial pentru a obține un somn bun.

5. Violet

Persoanele cu camerele violete sunt cel mai puțin odihnite dintre toate, deoarece nu este prietenă cu somnul. Culoarea fiind una bogată este de fapt un foarte bun stimulator mental, ceea ce se face a fi dificilă pentru a te odihni după o zi obositoare și provocând, deseori, vise intense sau coșmaruri.