Avantajele utilizarii ceramicii in design-ul interior

Rate this item
(0 votes)

Cu toate că, în general, sunt este destinată băilor şi bucătăriilor, ceramica este, de fapt, un element de design interior aplicabil în orice cameră. Rezistenţa sa, versatilitatea și întreținerea ușoară face din ceramică o opţiune ideală pentru a fi folosită în băi, bucătării, dormitoare sau camere de zi, oferind un aspect elegant la orice colț al casei. Vreţi să stiţi care sunt avantajele folosirii produselor ceramice în designul interior?

1. Uşor de curăţat şi de întreţinut. 

Plăcile de ceramică sunt caracterizate prin ușurința lor de curățare și întreținere. Aveți posibilitatea să le utilizați pe pereții din baie, pentru a proteja această cameră de umiditate, și de asemenea, curățați-le pur și simplu cu o cârpă umedă sau cu un detergent, deoarece plăcile nu se deteriorează şi n-au nevoie de nici o întreținere specială după aplicarea lor.

2. Rezistenţa.

Rezistența la schimbări bruște de temperatură, umeditate ridicată sau cu un trafic intens, sunt factorii care pot afecta durabilitatea plăcilor ceramice. Din acest motiv, ele sunt o soluție perfectă pentru proiectarea în bucătării. În cazul în care doriți să îmbunătățească iluminarea acestei încăperi, puteți combina culorile pereților în alb, crem sau bej și o podea mai închisă.


3. Versatilitatea.

După cum s-a menționat mai sus, ceramica poate fi folosită în orice încăpere a casei, atât pe pereţi cât şi pe pardoseli. Trebuie doar să selectați culoarea și textura care se potrivește cel mai bine cu linia generală de design din casa ta. Poţi îndrăzni cu diferite combinații de culori, o opțiune care este foarte la modă, și, de asemenea, alege pentru a decora întregul perete cu plăci ceramice sau doar jumătate din perete şi podeaua, o alternativă excelentă pentru spaţii mai mici.

4. Originalitatea.

Există, de asemenea, posibilitatea de a include frontiere și de a rupe uniformitatea pereților și podelelor, dând o notă de originalitate și eleganță pentru camerele tale. Aveți posibilitatea să utilizați decorațiuni interioare din ceramică, indiferent de stilul tău sau al camerii, datorită faptului că există o mare varietate de modele pentru a reînnoi imaginea camerele tale.

5. Prietenos cu mediul ambiant.

Plăcile de ceramică de pe pereţi sunt realizate într-un proces ecologic. Acesta este fabricat din ingrediente naturale, obținute pe bază de pământ. Spre deosebire de unele tipuri de vopsea care emit compuşi organici volatili şi contribuie la provocarea problemelor de sănătate, plăcile de ceramică sunt complet lipsite de fum sau toxine. Este complet sigur pentru utilizarea acasă sau la birou.

6. Costul efectiv.

Plăcile de ceramică de pe perete pot costa mai mulți bani inițial, dar cu toate acestea, dacă se ia în considerare longevitatea, atractivitatea și durabilitatea plăcilor ceramice de perete, costul este în valoare cuvenită. De-a lungul timpului, plăcile pe perete de ceramică se dovedesc a fi una dintre opțiunile cu costurile cele mai eficiente şi disponibile. După ce instalați plăcile ceramice, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la zugrăvire sau de a reface imaginea de fundal la fiecare câțiva ani.