Mobila potrivita pentru camera copilului

Rate this item
(0 votes)

Mobila pentru camera copiilor trebuie aleasa atent, aceasta trebuie sa fie sigura, sa nu stea in cale si sa nu ocupe prea mult spatiu. Desi pentru foarte multi parinti alegerea mobilierului pentru copii e o adevarata problema, te asiguram ca daca tii cont de virsta, de personalitate, dar si de dorintele copilului tau, vei reusi cu siguranta sa amenajezi o camera perfecta pentru cel micut.

Fie ca va fi o camera destinata prescolarului sau scolarului, fetei sau baiatului, mobilierul trebuie sa ofere suficient loc de joaca, spatiu optimizat pentru teme sau alte activitati, loc de dormit si locuri pentru depozitarea hainelor, cartilor si a jucariilor.

In continuare iti prezentam 3 criterii de selectia a mobilierului pentru copilul tau:

1. Virsta copilului.

      • Pentru copii mici, mobilierul trebuie sa fie sigur, cu colturile rotungite si sa fie in culori sau desene colorate care sa le dezvolte atentia.
      • Pentru copiii de 7 anisori, scolari va fi nevoie de o masa de lucru si un mic birou de calitate si potrivit pentru necesitatile micutului.
      • Pentru adolescenti, noptiera de linga pat nu trebuie sa lipseasca aici adolescetii vor aseza laptopul, telefonul sau cartile. Important sa stii ca pentru copiii scolari este indicat mobilierul format din dulapuri si rafturi suspendate si fixate in perete la o inaltime care sa le permita sa ia usor lucrurile necesare. Si dimpotriva, pentru cei mici aceste variante nu sunt bune, deoarece micutii au tendinta de a se urca pe scaun pentru a ajunge la ele si exista riscul sa cada.

2. Dimensiunea mobilierului.

Mobila pentru copii nu trebuie sa fie masiva. Un mobilier format din citeva piese de mobilier rafinate pot deveni practice, functionale, utile si desigur sigure. Piesele de mobilier modulare au avantajul ca pot fi reamplasate in dependenta de virsta si preferinta copilului.

3. Sexul copilului.

Aici ne referim la culori si accente. Pentru cei micuti mobilierul trebuie sa fie colorat si interesant in forme de animalute sau imprimate cu personaje din desenele animate preferat. Pentru copii de peste 10 anisori ar trebui sa iei in calcul si preferintele personale de culoare si activitate.

Foarte important este faptul ca camera copilului trebuie sa fie mobilata doar cu piesele de mobilier necesare, pentru ca copilul sa dispuna de suficient spatiu pentru joaca si alte activitati.

Piesele de mobilier necesare bebelusului si copilasului pana in 3 ani:

      • Patutul. Aceasta piesa de mobilier este cea mai importanta dintre toate, de aceea este bine ca atunci cand decizi sa o cumperi sa fii atent in primul rind la siguranta si materialul din care este confectionat. Pe piata poti gasi o sumedenie de modele de patuturi pentru bebelusi, cele mai multe dintre patuturile pentru copii au dispozitive de adjustat inaltimea saltelelor, precum si o balustrada laterala mobila pentru un acces mai usor.
      • Mobila pentru haine Dulapuri, noptiere sau cutii pentru depozitare. Aceste piese te pot ajuta sa pastrezi in ordine lenjeria, albiturile si jucariile copilului.
      • Masa de schimbat/infasat. Este necesar sa ai un loc moale si convenabil pentru a schimba copilasul. O masa de schimbat sau o comoda cu astfel de masa este optiunea cea mai buna, de multe ori aceasta masa vine in set cu patutul.

Piesele de mobilier necesare copilului peste 3 ani:

        • Patul. De la patut va trebui sa treci la un dormitor cu dimensiuni de cel putin 80x190 pentru ca copilul tau sa doarma confortabil si larg. Alege si o saltea de calitate pentru o dezvoltare sanatoasa a sistemului osos. Patul poate fi cumparat din magazine sau poate fi facut la comanda dupa preferinta ta si a micutului tau.
        • Dulapul pentru haine. E bine sa instalezi in camera copilului un dulap sau un mic dressing pentru hainele acetuia. Asa il vei invata sa aiba grija de propriile lucruri si sa mentina ordinea.
        • Setul de masa si scaun sau un birou. Masa sau biroul poate servi drept loc ideal pentru copil sa isi faca temele, sa deseneze sau sa citeasca. In ceea ce priveste scaunul alege un scaun ajustabil si confortabil.

Pentru mai multe detalii despre mobila pentru copii, nu ezitati sa contactati designerii nostri de mobilier ori sa vizitati Showroom MATCO®!