LATEX: Ce este o Saltea din Latex. Ce spun expertii?

Rate this item
(0 votes)

Întrebarea "Ce este Latexul, şi cum se comportă acesta atunci cînd este folosit în componenţa saltelelor ortopedice?" a devenit în ultimul timp subiect de discuţie atît în rîndul consumatorilor finali care achiziţionează o saltea din latex cît şi în rindul producătorilor de "saltele din Latex". După mai multe cercetări în domeniu, sa constatat că Latexul - acel produs natural extras din tulpina plantelor (Para rubber tree, Heva Brasiliensis, Cichorieae ori Castilla elastica), are un efect sănatos în cazul în care salteaua din Latex este întreţinută conform tuturor normelor igienico-sanitare.

TEHNOLOGIE DE PRODUCERE

Producerea Latexului are loc prin două procese tehnologice: primul proces este cel de “scufundare”, şi anume în cuva de Latex se scufundă forma, iar după uscare, are loc procesul "de spălare" - produsul de Latex "se spală" şi se decojeşte din formă.

Miezul de Latex este caracterizat de o stabilitate termică superioară, find elastic oferind posibilităţi anatomice cu funcţii ortopedice.

Consultanţii de la MATCO® au venit cu o listă de recomandări pentru toţi cei care doresc să achiziţioneze o saltea din Latex.

  • Latexul este sensibil la umezeală şi din acest motiv, camera de dormit trebuie să fie aeresită regulat. Suprafaţa între corp şi saltea va fi mereu uscată, latexul permiţînd o bună circulaţie a aerului şi evaporarea eficientă a umezelii.
  • Saltelele din Latex sunt recomandate de a fi rotite şi întoarse pe partea opusă o data la 3 luni de zile.
  • Alegeţi o saltea de Latex natural şi excludeţi Latexul sintetic.
  • Plasaţi salteaua de Latex pe somieră şi nici într-un caz pe pat cu placă de PAL.
  • Optaţi pentru Salteaua de Latex în varianta fermă care confera o pozitie corecta a coloanei vertebrale.

IMPORTANT:

Este greu de diferenţiat latexul natural 100% de cel sintetic, chiar şi la microscop, însă consumatorii trebuie să fie informaţi despre faptul că Latexul în forma sa naturala pină la prelucrare, la unele persoane poate fi alergic, şi din acest motiv, la producere se introduce o componenţa de latex artificial pentru a forma un material compozit antialergic şi poate fi folosit la fabricarea saltelelor. Pentru a va asigura ca miezul de latex corespunde tuturor normelor, alegeţi o saltea al cărei miez de latex provenit din UE.