Husa pentru saltea. Importanta ei atit pentru maturi cit si pentru copii?

Rate this item
(0 votes)

O husa de protectie te poate ajuta sa pastrezi salteau departe de praf, umezeala si chiar sa-i maresti durata de utilizare. De-asemenea o husa de calitate iti poate oferi si un plus de confort datorita materialelor din care este confectionata.

Fiecare saltea trebuie protejata cu o husa. Pe piata poti gasi o varietate mare de huse de protectie pentru orice marime de saltea si din diferite materiale. Important ca husa de protectie sa fie confectionata din materiale natural precum bumbacul si sa poata fi fixate de saltea.

Cum sa alegi o husa pentru salteaua ta:

1. Atucni cind alegi o husa, masoara salteaua, si ai grija la metarialul din care este confectionata, in special daca esti o persoana alergica la careva materiale.

2. Husa pentru saltea are de obicei forma unui cearsaf si acopera doar partea superioara a saltelei sau si lateralele in dependenta de model. Husele de protectie pot fi impermeabile, hipoalergice, din bumbac, din lana sau fibre de bambus.

3. Pentru maturi se recomanda o husa din bumbac natural matlasata pe partea interioara cu vata minerala de 180 grame/mp. Acesta husa este dotata cu 4 benzi elastice ce ajuta husa sa fie fixate bine de saltea. Protejeaza contra petelor, umezelii si acumularii prafului si reprezinta optiunea ideala in special vara, cand tindem sa transpiram mai mult. Acest tip de husa iti va oferi catifelare, protectie si iti va favoriza reglarea transpiratiei. Se poate spala la 60°C, se usuca foarte repede, rezistenta la spalari repetate, nu se deformeaza dupa spalare, nu necesita calcare pentru ca nu se sifoneaza.

4. Pentru copii sau atunci cind exista riscul umezirei saltelei in timpul somnului se recomanda o husa impermeabila. Protectiile de saltea impermeabile sunt confectionate din 100% bumbac avind aplicat pe partea dorsala o membrana de pelicula impermeabila care lasa totodata materialul sa respire. Stratul superior al husei este comfortabil si placut la atingere. Aceasta se poate spala la 60°C.

Husa impermeabila pentru saltea este prevazuta cu elastic pe toata circumferinta protejind si marginea saltelei indiferent de grosime. Saltelele fara protectie creeaza mediul perfect pentru bacterii si acarieni se recomanda folosirea husei atit pentru marirea duratei de viata a saltelei cit si pentru sanatatea intregii familii.

Mai multe detalii despre husa pentru saltea, le poti afla de la consultantii MATCO®, din magazinele ori reprezentantele din tara.