Saltele tipuri

De cele mai dese ori, când vine vorba despre alegerea unei saltele potrivite, fiecare dintre noi poate întîmpina anumite dificultăți, cum ar fi varietatea de modele. Astfel, înainte de a analiza caracteristicile fiecărui tip de saltea și a o proba, fă alegerea între cele 4 tipuri principale de saltele, sau 2 dintre ele, deoarece acestea pot fi combinate între ele. Deci, iată cum se clasifică saltelele după structură și beneficiile acestora.

Saltea Forte

Așa cum fiecare deja știe, astăzi pe piață există o gamă variată de saltele atât cu arcuri, cât și fără arcuri, cele mai cunoscute fiind saltelele cu arcuri bloc. Acestea pot fi confecționate la diverse înălțimi, cum ar fi 20 ,22 și 25 cm. Pe lângă aceste 3 grosimi deja cunoscute, mai sunt și saltelele cu arcuri bloc Forte.

Saltele bebelusi

În momentul achiziționării unei saltele pentru copii, fiecare părinte trebuie să țină cont că o saltea pentru bebeluși nu are aceleași caracteristici ca și salteaua pentru maturi. Aceste caracteristici diferă în funcție de elasticitate, duritate, dimensiune, rezistență, garanție, etc.

Ai crezut vreodată că poziția în care dormi îți poate caracteriza personalitatea?! Dacă nu, atunci ar trebui să știi că poziția de somn poate spune care sunt principalele caracteristici ale persoanei tale.

Profesorul Chris Idzikowski, unul din experții principali ai Marii Britanii în domeniul somnului, a descoperit șase poziții principale de somn și a identificat corelația între acestea și persoanalitatea noastră. Deci, iată care sunt aceste poziții și cum acestea ne definesc caratcterul.

În ziua de astăzi, o mare parte din noi se confruntă cu dureri și afecțiuni de spate. Acestea pot fi generate sau chiar dezvoltate datorită somnului pe o saltea veche și/sau deteriorată, achiziționarea unei saltele prea moi sau prea dure sau a unei saltele ce nu te poate ajuta la tratarea unor probleme de sănătate.

Așa cum fiecare dintre noi știe, somnul joacă un rol esențial nu doar pentru sănătatea noastră fizică, dar și pentru stilul nostru de viață și pentru echilibrul mental. În timp ce noi ne odihnim organismul nostru se regenerează, reînnoind celulele și regăsind noi puteri pentru o nouă zi. De aceea, pentru a avea mereu parte de o zi cît mai bună, trebuie să alegem cu grijă salteaua și somiera pe care dormim.

Saltele Matco ELatex

Saltele Matco ELatex sunt saltele anatomice ce sunt anti-alergice, elastice și au un grad înalt de confort. Acest tip de saltele sunt perfecte pentru cei ce își doresc un somn calitativ și relaxant. Datorită structurii acesteea, adică datorită spumei de latex, salteaua are parte de o aerisire internă corespunzătoare, o elasticitate ce permite preluarea efectivă a formei corpului și o stabilitate termică înaltă.

O saltea de înaltă calitate ne va oferi mereu un confort și o odihnă pe plac. Însă, pentru a mări calitatea acestora, trebuie să oferim saltelei o îngrijire corespunzătoare și cîteva accesorii. Acestea te vor ajuta la menținerea caracteristicilor ce le îndeplinește salteaua ta și mărirea comodităților de care ai nevoie pentru un somn perfect. De aceea, astăzi îți vom prezenta care sunt aceste accesorii.

Pentru a mări durata de viață a saltelei și a menține proprietățile ei ce ne ajută la menținerea unui somn bun în fiecare noapte, este necesar îngrijirea periodică a acesteia.

Iată cîteva sfaturi care îți vor fi de folos:

1. Asigură-te că salteaua se potrivește cu somiera

Prima regulă de care trebuie să ții cont pentru a mări durata de utilizare a saltelei, este să te asiguri că salteaua și somiera se potrivesc perfect, în caz contrar, salteaua nu va sta fixată și se va deteriora într-un timp scurt.

Pagina 1 din 2