Lungimea perfecta pentru draperii

Rate this item
(4 votes)

După o remodelare a dormitorului, printre ultimile detalii ce trebuiesc a fi aranjate sunt și draperiile.Toți consideră că acest detaliu este unul dintre cele mai simple, dar în realitate, draperiile trebuie alese ținând cont de foarte multe detalii: culoare, ornamente, stofă și lungime. Păi bine, lungimea este uneori cea care poate influența design-ul unei camere. Iată câteva sfaturi pentru ca draperiile să arate perfect.

Cât de lungi trebuie să fie draperiile sau care ar fi lungimea potrivită? Scurt și ușor ar fi răspunsul: draperiile trebuie să fie până în podea. Acestea ar trebui să fie suficient de lungi pentru a atinge abia podeaua, dar nu atât de mult încât să stea într-o grămadă și să fie călcate în picioare. Este o greșeală mare pentru a face perdelele atât de lungi încât să se facă grămezi de perdele atunci când veți încerca să le strângeți. Există o anumită nuanță la această lungime și anume ținând cont de aspectul geamului și lucrurilor, adică a mobilierului care se află lângă ele, deoarece acest lucru influențează modul în care pot fi aranjate.

Există o singură excepție de la perdele lungi, atunci când nu ating podeaua. Dacă aveți un radiator sau un alt tip de sistem de încălzire, în acest mod poate fi periculos să fie agățată până în jos la acel nivel scăzut. Deci, va trebui să fie o draperie un pic mai scurtă pentru a emana căldură în cameră, spațiu unde radiatorul să funcționeze cu scopul pentru care este și instalat acolo. În cazul în care draperiile ating un radiator sau un încălzitor poate fi un pericol de incendiu. De asemenea, dacă doriți să puneți draperiile unde aveți praguri, lungimea la fel va fi o problemă, deoarece ele trebuie să fie mai sus de acel prag, pentru a lăsa în valoare oricare detaliu din cameră.

Desigur că momentul culminant este măsurarea corectă a lungimii, de aceea, este necesar ca să măsurați cu exactitate, iar la alegerea draperiilor, să nu fi problema lungimii. În general, materialul din care vr fi draperiile este important, deoarece, dacă este un material ușor, nu va fi problemă, însă dacă e unul mai greu, trebuie să fiți atent la cifrele calculate.

Dacă totuși doriți să aveți draperii până în podea, riscul este mic în ceea ce privește de a schimba stilul camerei, iar optarea pentru această lungime se consideră cea mai bună variantă. Gândiți-vă la acest lucru în termeni de stil. Un exemplu despre lungimea potrivită ar fi: nimeni nu ar vrea să poarte pantaloni care sunt prea scurți, acest tip de stil vestimentar, cu toate că este de actualitate, poate arăta destul de inervant pentru unii. Draperiile care nu fac contact cu podeaua, de cele mai multe ori par la prima vedere destul de ciudate.

Deci, ar fi bine să aveți grijă ce lungime alegeți, pentru că o simplă alegere poate schimba multe lucruri într-o cameră.