Stilul provence in amenajarile interioare

Rate this item
(0 votes)

Stilul Provence în amenajările interioare se caracterizează prin farmecul luminii, un fel de lux vechi și simplu. În acest stil se împletesc tradițiile seculare ale caselor sătești franceze și frumusețea atemporală şi natura. Inspirație, pace și confort, lumină și luminozitatea sunt în așteptare de tine în casă, care este pur şi simplu un stil care nu se întâlneşte oriunde şi este bine amenajat în orice locuinţă.

A crea o armonie uimitoare prin utilizarea simplităţii rustice franceze, poate fi chiar în propria casă, indiferent de în ce colţ al lumii poate fi. Doar la începutul realizării acestei idei, este necesar să ne amintim câteva caracteristici ale stilului. Paleta de culori pastelate luminoase; cea mai mare parte din mobilier trebuie să fie de culoare albă şi camera să fie luminoasă. Pe lângă aceastea, draperiile trebuie să permită pătrunderea rayelor de lumină, să folosiţi o mulţime de flori proaspete, utiliyarea textilelor naturale, dantelă, brodării şi piesele din interior de ceramică şi porţelan ar fi bine să nu lipsească.

Pereții, ușile și unele detalii, aşa ca ramele.

Pentru pereții în stilul Provence acasă, nu utilizaţi tapet tipic. Acești pereți sunt acoperiți cu tencuială albă provensală, de regulă, prin neglijență deliberată - ei pot vedea lumina aspră și inegală. Pentru decorarea pereţilor este adesea folosit cărămida glazurată sau piatra naturală. Pereţii sunt de obicei vopsiţi în  albastru sau alb, deschis, galben deschis, culoarea gri, uneori, pastel și bej pastel, foarte rar - în roz deschis. Zidurile caselor sunt acoperite cu vopsea de măsline mai des, și acoperiri de perete de hârtie nu sunt utilizate, practic, niciodată. Din când în când se mai fac mici accente florale. Ușile și ramele (desigur, din lemn) ar trebui să fie vopsite cu vopsea albă. În general, vârsta înaintată - este esența stilului Provence. Decorarea pereților cu sub formă de viță de vie, frunze de stejar sau flori este, de asemenea, caracteristic pentru acest stil. Și ușile sunt adesea decorate cu picturi florale. Podelele în stilul provensal, de obicei este din scândură, din lemn, acoperite cu vopsea, de asemenea, poate fi făcut vechi și să aibă orice defecte, iar pe pardoseală de lemn ar trebui să fie lumină (reflectată).

Mobilierul interior provensal joacă nu numai un rol funcțional, dar, de asemenea, un rol decorativ. Provence iubește toate manifestările de vechi - mobilierul uzat, materiale de suprafață vechi special construite și antichități decor. Acest stil poate fi întrebuinţat oriunde aveţi plăcerea, chiar şi la o cabană. Mobilierul interior provensal poartă ștampila de timp, arătând un adevarat monument de antichitate. Un simplu lemn, uneori cu elemente de forjare, cu siguranță, pictate și văruite în alb pot arăta superb. Suprascrise, de multe ori ciobită și vopsite în unele locuri, se pare că acest  caz se referă nu la primul secol, dar este în viața de zi cu zi. Comodele joase, cu sertare, dulapuri și servante "din era bunicii" - parte integrantă a interiorului în stilul de Provence. Acestui stil îi place, de asemenea, mese de mici dimensiuni, care își găsesc un loc în jurul casei, fie că este vorba în dormitor stilul de Provence, o camera de zi sau hol. Mobilier poate fi decorat cu sculpturi sau model floral cu albastru, portocaliu sau verde bucle. Dulapul antic frumos în sala de mese. Observați cât de frumos contrast cu albul şi culori saturate ale tapetei. 


O altă "carte de aşteptare" de la acest stil este pat din fier şi acesta trebuie să fie aerisit. Nici o greutate și soliditate, numai luminozitate și eleganță franceză. Draperiile și textilele sunt detalii importante pentru decorul camerei. În decorarea ferestrelor este important să adere la simplitatea și ușurința de același lucru. Inițial, Casele Provence aveau ferestre mici, și așa cum îşi petreceau mai mult timp în grădină, asa era un refugiu de lumina soarelui, după o yi bositoare de muncă. Ca urmare a acestei tradiții, draperia este mai bine de a fi aleasă cu un ton de lumină albă sau batist, satin, bumbac, cu modele florale fine. Look perfect cu draperii model, interfață cu un model de pe alte materiale textile, iar camera va fi foarte frumoasă.

Acum totul s-a schimbat, iar oamenii cel mai tare, dar asta nu este o problemă pentru a ne bucura de noutăţile lumii de ayi şi de înainta în tehnologiile noi.