Sfaturi pentru alegerea culorii potrivite intr-o camera

Rate this item
(0 votes)

De ce nu găsim un loc atrăgător și liniştit în casa noastră? De ce suntem atraşi de un produs apoi de altul? Culoarea este una din acele detalii care influenţează spaţiul, respectiv starea noastră de spirit. Acţiunea aceasta de alegere a culorii este, de obicei, destul de dificilă, iar această stare se referă la o "psihologie de culoare." Dar, efectele de culoare sunt subtile și semnificative; fizică și psihică. Utilizarea de culoare nu este ceva care are ca rezultat o ecuație definitivă între "culoare şi stările noastre," așa cum este utilizată o expresie populară. Oriunde vom merge, noi răspundem la culoare, dar importanţa culorii este adesea subestimată. Utilizarea culorilor este importantă pentru noi personal în casele noastre și în locurile în care lucrăm.

Începe să alegi încet, dar sigur. Dacă nu sunteți sigur în cazul când aveţi o culoare în minte, pentru a începe cu culoarea, experimentează într-o cameră cu pulbere, îndrăzneşte să vopseşti cu acea culoare un hol mic sau o zonă între camere, sau un perete de accent. Dacă faci propria pictură, alege o zonă care este rapidă de a face astfel încât să puteți vedea rezultatele mai devreme, și să fie fericit cu ea sau să-l puteţi schimba la timp. Uita-te la proces ca o aventură. Pentru a începe, selectați o culoare preferată inspirate din opere de artă, un covor, feluri de mâncare și un accesoriu sau piesă de mobilier ca o culoare principală sau accent.

Gândiți-vă la starea dumneavoastră de spirit. Când selectați o culoare, ia în considerare starea de spirit a unei camere. Într-un dormitor vrei sentimentul de a fi odihnitor şi relaxant sau dramatic şi intim? Moi, culori reci și neutre creează, de obicei, un sentiment mai liniștit în timp ce culorile puternice sunt pentru teatru. Vrei o zonă de luat masa, astfel ca să se simtă sociabilă și mai stimulatoare sau să pară formală și liniștită? Culori calde, în contrast și culori oarecum mai luminoase adăuga o atmosferă sociabilă; culorile mai profunde aşa ca albastru-verde şi neutre va da o ambianță mai formală. Doriți camerele de copii cu o posibilitate de a crea o energie activă și interesantă sau un sentiment ordonat și odihnitor? Aveți grijă să nu suprastimulaţi copiii cu nuanțe intens luminoase. Este posibil ca unele culori mai luminoase să poată duce la neliniște și iritabilitate.

Acordați atenție la iluminare. Motivul pentru care magazinele de vopsea au casete luminoase pentru tine pentru a testa modelede vopsea:

  • lumina naturală arată cea mai adevărată culoare;
  • lumina incandescentă scoate în evidenţă tonurile calde și galbenul;
  • lumina fluorescentă aruncă un ton albastru ascuțit.

Așa că, o culoare puternică ar putea să fie prea luminoasă și copleșitoare atunci când sunt utilizate pe toți pereții sau lângă o fereastră mare, dar ar putea fi eficient atunci când este utilizat ca un zid de accent cu lumina indirecta.

Aflați mai multe informaţii despre termenii de culoare. Ele ajută să înțeleageţi terminologia utilizată pentru a descrie culoarea.
Nuanța este ceea ce noi numim o culoare. Roșu este nuanță; albastru este nuanță. Valoarea nuanței este modul în care cât de luminoasă sau de întunecată este. Saturație se referă la modul în care se domină nuanța. Pe măsură ce trecem de la roșu la roz, nuanța roșie devine mai puțin dominantă. Intensitatea este strălucirea culorii. Culorile pure, cum ar fi roşu sunt mai intense decât culorile combinate, cum ar fi galben-verde. O culoare mai puternică, intensa are de obicei o nuanță mai dominantă. Dacă doriți ca un spațiu să fie mai activ, ia în considerare introducerea unei culori puternic mai intensă. Chiar dacă doriți o cameră luminoasă, colorată, alegeți culori care sunt puțin mai saturate decât alb sau pastel. Două sau mai multe medii de lumină, culorile pastel sunt strâns legate poate crea un efect luminos atunci când este utilizat în aceeași cameră.