Ce stil de bucatarie sa alegi?

Rate this item
(0 votes)

Bucataria reprezinta inima fiecarei locuinte. De aceea, amenajarea bucatariei si alegerea mobilierului reprezinta o decizie foarte importanta. Unul dintre principalele aspecte pe care trebuie sa il ai in vedere atunci cind alegi mobila de bucatarie este stilul acesteia.

Stilul de amenajare trebuie sa te defineasca, sa te reprezinte si sa te avantajeze.

  • Bucatarie in stil clasic.

Stilul clasic este caracterizat de eleganta si rafinament si se potriveste de minune pentru cei ce iubesc stabilitatea si pun accent pe calitate si durabilitat. Mobilierul de bucatarie in stil clasic este realizat din lemn sau furnir natural, iar paleta cromatica este foarte variata, de la nuante pastel (crem, fildes, alb, galbui etc) pana la cele mai inchise (verde inchis, maro sau chiar negru). De asemenea, mobila de bucatarie in stil clasic poate fi realizata integral intr-o singura culoare sau in doua nuante contrastante, dar in niciun caz nu se vor folosi culori stridente si tipatoare.

  • Bucatarie in stil modern.

Stilul modern se caracterizeaza prin linii curate si suprafete fine, fara detalii complicate. Se potrivesc pentru cei ce iubesc schimbarile, functionalitatea si frumusesetea lucrurilor simple. Culorile stilului modern sunt neutre, albul si culorile deschise de lemn sunt principalele culori. Aceasta paleta este completata de accente de culori vii si puternice. Mobilierul este reprezentat de piese cu linii curate, forme geometrice, suprafete fara sculpturi sau ornamente. De obicei in realizarea bucatariilor moderne se folosesc materiale precum mdf infoliat, mdf vopsit sau acrylux, combinate cu electrocasnice din otel inoxidabil. Fiecare stil de amenajare are specificiul lui, dar preferintele personale sunt indiscutabile.

Care este stilul tau in ceea ce priveste bucataria?