Cum alegem mobila potrivita pentru camera copiilor

Rate this item
(0 votes)

Cunoastem cu totii faptul ca copiii nu stau linistiti intr-un colt al camerei, ei mereu au chef de joaca, astfel mobila acestora trebuie sa fie sigura, sa nu stea in cale si sa nu ocupe prea mult spatiu. Cu cit mobila este mai simpla si mai functionala cu atit este mai bine pentru ei. Desi alegerea unui mobilier potrivit pentru camera copiilor pentru multi parinti poate reprezenta dificultati majore, cu citeva sfaturi de la echipa noastra de designeri, alegerea unui mobilier pentru copii poate deveni ca o joaca.

Alegerea mobilierului pentru camera copilului tine in primul rand de varsta si de sexul acestuia, mai apoi trebuie sa tinem cont de personalitatea copilului.

In continuare prezentam citeva criterii importante care te vor ajuta sa faci o alegere corecta:

Etapele de virsta

Etapele de virsta a copiilor difera in ceea ce priveste interesele si activitatile, astfel e bine sa tii cont de:

  • la 3 anisori copilasul e mic si firav si se agata cu manutele de tot. Colturile mobilierului trebuie sa fie rotungite pentru a evita lovirea micutului, iar desenele viu colorate nu ar trebui sa lipseasca de pe perete.
  • la 5 ani e perioada foarte creativa. Da-i motive sa-si dezvolte aceasta latura si alege langa mobilier, tablouri inspirate cu desene, litere si cifre.
  • la 7 ani se duce la scoala si va avea nevoie de propriul birou (dulapior, masa, scaun).
  • la 10 ani isi dezvolta talentele. Este posibil sa aiba nevoie de mobilier pentru depozitarea echipamentelor de sport, a instrumentelor muzicale.
  • la 14-15 ani are nevoie de foarte mult spatiu pentru depozitarea colectiilor de diferite obiecte la care ei tin extrem de mult.   

Sexul copilului

Acest criteriu implica alegerea culorilor si accentelor. Daca ai o fetita, atunci ea va prefera o tema feminina, in culori calde (roz, galben, bej), avind ca punct central papusi si persoanje din basme. Daca ai un baietel, el va fi atras de culori reci ca verde sau albastru si va prefera o tema cu jucatori de fotbal sau din desene animate precum Spiderman sau Superman. Indiferent de sex, copiii au nevoie de un spatiu personalizat, de o lume numai a lor, animata de culorile si personajele preferate. In cazul in care camera va trebui sa o imparta atit o fetita cit si un baietel iti recomandam sa optezi pentru culori neutre, si pentru un mobilier multifunctional. Multi parinti opteaza pentru paturi supraetajate, economisind o parte din spatiul disponibil.

Rezistenta Mobilierului

Copii se joaca destul de dur, sar pe pat, se ascund in dulapuri, astfel mobilierul ar trebui sa fie confectionat din materiale calitative si rezistente, dar sa fie si montat si asamblat bine. Astazi, pentru camera copiilor se foloseste PAL-ul, MDF-ul dar si lemn-ul natural. Evita sa procuri elemente de mobilier din plastic, sau din alte materiale nesigure

Siguranta Mobilierului

Materialul din care este confectionat mobilierul trebuie sa fie sigur pentru copil, sa nu fie acoperit cu lacuri sau vopsele daunatoare. Asigurate ca mobila nu are margini ascutite care sa ii raneasca pe micuti si ca nu fie prea inalta in cazul in care acestia cad de pe ea.

Dimensiunea Mobilierului

Nu opta pentru piese masive de mobilier. Cea mai indicate optiune este cea alcatuita din diverse elemente modulare care se combina dupa preferinta si necesitate. Le poti asambla diferit in functie de varsta, le poti muta eficient si-ti ofera posibilitatea de a face economie de spatiu.

Dragi parinti speram ca acest articol va va fi de folos. Sfatul nostru este ca atunci cind sunteti in cautatea unui mobilier potrivit pentru copii sa mergeti prin magazinele specializate, atit cele offline, cit si online, analizati bine si alegeti un mobilier care poate fi facut la comanda dupa dimeniunile si culorile necesare!

Gindiți-va unde va dormi copilul dvs, unde se va juca, unde veti sta cu el pentru a face impreuna tot felul de activitati menite sa va conecteze!

In caz ca ai careva intrebari legate de amenajarea camerei copiilor, nu ezita sa apelezi la designerii echipei MATCO®!