Saltele cu arcuri sau saltele cu spumă?

Rate this item
(0 votes)

Chiar dacă înainte pe piață erau un număr limitat de saltele, în ziua de astăzi putem găsi diverse tipuri ale acestora. Astfel, pe lângă tradiționalele saltele cu arcuri, astăzi putem găsi o gamă variată de saltele din diferite materiale și structuri, atît saltele cu diverse tipuri de arcuri, cât și saltele din spumă. Indiferent de tipul saltelei, noile tehnologii de producere permit ca acestea să fie nu doar calitative, dar și confortabile.

În momentul alegerii saltelelor, prima alegere ce trebuie făcută este acea între saltelele cu arcuri sau fără. Chiar dacă saltelele cu arcuri la fel conțin spumă, vorbim mai mult despre tehnologia de bază folosită la fabricarea acestora. Deci, iată câteva informații despre ambele tipuri de saltele, ce posibil îți vor fi de ajutor atunci când vei achiziționa o nouă saltea.

Saltelele cu arcuri

În ziua de astăzi, saltelele cu arcuri sunt dezvoltate în diverse tipuri de modele. Pe piață poți întâlni saltele cu arcuri Bonell sau saltele cu arcuri individuale Pocket. Saltelele cu arcuri Bonell au un șir de modele, cum ar fi: saltele cu arcuri la înălțimile 20,22,25 și 30 cm, cât și saltele cu arcuri+latex. De asemenea, poți găsi saltele cu arcuri Bonell ce au un strat de spumă de memorie. Saltelele cu arcuri Pocket la fel sunt saltele ce au la bază arcuri individuale ce sunt învelite fiecare în săcleț aparte.

Arcurile cu arcuri Bonell au o duritate înaltă, cele cu arcuri și memory una medie-moale, iar cele cu arcuri individuale o duritate medie. Prețul saltelelor variază în funcție de modelul saltelei, adică în funcție de numărul straturilor de confort, calitatea materialelor și structura interioară.

Saltelele cu spumă

Chiar dacă tehnologiile de producere a saltelelor din spumă nu erau într-atât de dezvoltate în trecut, astăzi acestea pot avea diverse modele de calitate înaltă ce oferă un grad înalt de confort. Gradul de încălzire a saltelor și duritatea acestora depinde de structura și materialele folosite.

Există diverse modele ale saltelelor cu spumă. Acestea pot fi din spumă poliuretanică, saltele din spumă memory, cât și saltele combinate poliuretan+memory. Pe lângă acestea există și saltele cu latex, saltele cu latex și memory, dar și saltele 7 zone de confort.

În cazul saltelelor cu poliuretan acestea pot avea o duritate medie, cât și dură, la fel ca și saltelele cu latex, iar saltelele cu memory au o duritate medie-moale.

La fel ca și în cazul saltelelor cu arcuri, prețul acestor modele de saltele diferă în funcție de calitate, compoziție, materiale utilizate.