Husa de protecție - un accesoriul necesar pentru protejarea saltelei

Rate this item
(0 votes)

În momentul achiziționării unei saltele, fiecare din noi tinde să procure o saltea cât mai condortabilă și durabilă în timp. Însă, puțini iau în considerație că o saltea necesită nu doar o îngrijire corectă pentru a fi utilă mult timp, dar și o protecție pe măsură. De aceea, tot de ce ai nevoie este o husă de protecție. Acest accesoriu reprezintă un lucru extrem de important și necesar pentru saltea.

Așa cum știm deja, rolul primordial al husei de protecție este de a mări durata de utilizare cu cel puțin 50%. De asemenea, acestea au și alte roluri în funcție de tipul husei de protecție. Deci, husele de protecție pot fi clasificate în 2 tipuri de bază.

Husa de protecție matlasată

Husa de protecție matlasată oferă un plus de confort, fiind plăcută la atingere. Aceasta este utilă pentru toate sezoanele, oferind un plus de căldură iarna. De asemenea, salteaua este rezistentă la șifonare și poate fi prevăzută cu elastice pe colțuri sau de-a lungul saltelei, astfel poate fi detașată ușor. Acest tip de protectie saltea asigură un transport perfect al umezelii și lasă pielea uscată atunci când dormi. Husa data protejează salteaua de petele nedorite, de praf și microbe, etc. și poate fi oricând scoasă și curățită.

Husa de protecție impermiabilă

Husa de protecție impermiabilă la fel reprezintă acel tip de husă ce oferă confort și liniște. Aceasta asigură protecția nu doar de pete nedorite,dar și de umezeala răspândită de corpul nostrum întimpul somnului, cât și ămpotriva vărsării oricărui lichid. La fel, utilizarea unei huse impermiabile creează un mediu propice pentru dezvoltarea microorganismelor și apariția alergiilor.

Indiferent de tipul ales al husei de protecție, acestea oferă un beneficiu pe termen lung. Cu ajutorul acestora poți să ai parte de confort o perioadă îndelungată de timp fără a fi nevoit să schimbi des salteaua.