Stilul electic in amenajarile interioare

Rate this item
(0 votes)

Pasionații de istorie sau elemente istorice, care doresc să-și amenajeze locuința într-un stil mai deosebit, combinația perfectă dintre mai multe componente și descătușarea completă a întregei istorii o reprezintă stilul electic. De fapt, simplitatea descrierii acestui stil o reprezintă chiar nesiguranța celui care dorește o amenajare perfectă a locuinței sale, dar nu poate decide care stil este mai frumos și mai reprezentativ, în fine, stilul electic vine chiar cu ideea de a combina cele mai diverse și mai preferate stiluri într-unul singur.

Faptul că acest stil este o alegere riscantă, trebuie să fie știut de toți, deoarece datorită generozității și pentru că nu are restricții, este foarte simplu de a da greș într-un stil și aspectul nu mai este unul estetic, însă pentru a cunoaște aceste limite, sunt specialiști, care oferă o multitudine de oferte, conform cărora o locuință poate fi una foarte frumos amenajată. Ideea este că stilul electic își propune crearea unei istorii sau a unei povești despre locuința dată, combinând elemente din diferite stiluri, însă cu mare grijă pentru a-și păstra simțul estetic și să nu devină o adunătură de piese într-o singură cameră.

 

Scopul principal al specialistului este de a face acea bogată alegere de elemente diferite să comunice între ele, acestea nu trebuie să fie asortate, dar aduse în lumina unde se formează acea bucurie și armonie vizuală, iar cel care se află în locuința dată să fie plăcut surprins de ceea ce vede și de fiecare dată să găsească ceva nou în povestea creată. Sumând aceste caracteristici, stilul electic devine unul personal, adică persoana care locuiește în casa dată și-a creat o poveste în care se simte bine și se află într-o armonie dintre spațiul interior cu cel exterior.

 

Pentru a avea control asupra acestui stil, deoarece este foarte greu de stăpânit, trebuie să cunoști numitorul comun al tuturor obiectelor din cameră, păstrând totodată, acea notă personală de la început și punând în valoare fiecare element. Deci, pentru o amenajarea ideală a locuinței în stil electic este necesar de foarte multă imaginație, gust estetic și chiar obrăznicie.