Utilizarea culorii verzi într-o sufragerie de invidiat

Rate this item
(0 votes)

       În general culoarea verde simbolizează determinare. Oamenii care iubesc verdele au un caracter puternic, curajos și ambițios, de asemenea nu le este frică de a se exprima liber în orice situație. Această culoare crează armonie între fizic și psihic, dat fiind faptul că majoritatea oamenilor când sunt stresați iubesc să mănânce, utilizarea culorii verzi în sufragerie, ca un element de relaxare și echilibru, de diminuare a stresurilor și anihilarea neliniștelor, poate fi folosit cu bun gust și ingenios. Mai jos sunt prezentate câteva metode de utilizare a acestei culori în diferite părți ale sufrageriei.

1. Pereții de culoarea verde

Evident, un mod ușor și practic de a folosi culoarea verde într-o încăpere unde gazda împreună sau fără oaspeți se pot relaxa servind cina sau o simplă cană de cafea, sunt pereții. Alegerea cu grijă a unei nuanțe efervescentă cu tonuri vibrante ca o bijuterie verde ar putea arăta uimitor. Dacă unii s-ar putea gândi că se vor plictisi prea curând, atunci nuanța închisă de verde devine atât de relaxantă că de fiecare dată când vei intra în sufragerie, oricât de mică va fi ea, acea culoare îți va bucura privirea și va crea impresia unui spațiu nou.

2. Plafonul și covorul

Dacă îți pare că pereții sunt prea multă culoare în sala de mese, atunci în ajutor pentru un accent de pată de culoare, poate servi drept plafonul și un covor. Desigur, că pereții trebuie să fie de o culoare neutră pentru a fi un echilibru cromatic în același spațiu. Colorarea tavanului în verde este o idee distractivă pentru cei care doresc și iubesc să trăiască dincolo de limite. Nuanțe mai deschise de verde pentru tavan cuplat cu pereți galben sau alb sunt perfecte dacă încercați să conturați o sală de mese în stil de epocă.

 

3. Draperiile și elemente decorative

Dacă doriți ceva și mai atrăgător, puteți alege scaunele de culoare verde pentru a aduce un farmec în timpul servirii. Încercați să combinați îndrăzneț într-un decor verde cu draperii delicate în nuanțe de albastru-verzui pentru un aspect sofisticat și răcoros. Draperiile în nuanțe mai închise de verde sunt mai apte pentru spațiile tradiționale și rustice de luat masa, iar cei care doresc un look eclectic se va face bine pentru a alege cele cu imprimeuri îndrăznețe, geometrice.

                                           

4. Cheamă natura în sufragerie

Probabil cel mai simplu, ușor și sigur mod de a utiliza verdele în sala de mese este de a aduce  „o gură de aer proaspăt” chiar în interior. Încearcă să adaugi în colțirile uitate și singuratice ghiveciuri cu plante și te vei îndrăgosti imediat de aspectul creat. De asemenea, o altă modalitate neobișnuită, dar foarte frumoasă reprezintă pereții de sticlă, care să descopere frumusețea exterioară, mai ales dacă aveți o curte de invidiat, iar grădina este bogată cu flori.