Idei decorative pentru holul de la intrare

Rate this item
(0 votes)

Primul lucru pe care îl observă un oaspete, odată ce a intrat în casă, este holul. Cu toate că mulți oameni îl neglijează, acest hol devine o primă impresie pentru cel care pășește pragul casei. Despre modul în care întâmpeni oaspeții, spune foarte mult despre comportamentul și personalitatea ta, de aceea acest spațiu merită să fie luat în considerație. Datorită holului, în casă există un echilibru, iar acesta poate fi creat prin unele idei de decorare prezentate mai jos.

Dacă ai o familie numeroasă, atunci este esențial ca holul să devină un spațiu de depozitare, dar toate lucrurile bine aranjate și fiecare puse la locul său, poate căpăta anume acel element care echilibrează întreaga casă, de asemenea, holul trebuie să fie un loc care de binedispune întotdeauna. În acest mod, coșurile sau lăzile sunt un mod de a ascunde unele lucruri care nu trebuie să fie lăsate la vedere sau care sunt mai puțin estetice, dar importante.

Dacă în familie sunt copii, atunci și decorul trebuie să fie unul pe măsură, colorat cu detalii frumoase și puse la punct.

Amenajarea holului este în strânsă legătură cu dimensiunile de care dispune acesta. Astfel, pentru holurile mari şi luminoase permit zugrăvirea lor în culori închise. Aceasta, însă, nu este o soluție și pentru holurile care nu dispun de geamuri, ca de exemplu într-un apartament. În cazul holurilor mici se recomandă să se utilizeze cu încredere culoarea alb şi tonuri deschise, pastelate. În același timp, un mobilier simplu, modern sau clasic, dar care conține elemente de sticlă, crează impresia unui spațiu aerisit.

Pentru un accent de culoare, în cazul în care ați ales culoarea albă pentru pereți și mobilă, optarea pentru elemente decorative mici și puternic clorate, ca de exemplu un roșu aprins, negru sau albastru închis este cea mai bună alegere. De aceea, nu trebuie să te complici foarte mult sau să alegi decorațiuni luxoase care nu vor face altceva decât să pară o mulțime de lucruri puse în același loc, dar trebuie doar să ai grijă să arate bine toate elementele împreună și să te raportezi continuu și la stilul în care ai decorat restul casei. În general, cea mai bună cale de a începe decorarea unui hol este pornirea de la un stil anumit sau măcar de la o idee, ca de exemplu dacă ați ales un stil maritim, atunci e clar că nu trebuie să lipsească culoarea bleu-marin, alb sau orice culoare deschisă care într-adevăr să te conducă cu gândul la mare.