Amenajarea coltului de relaxare

Rate this item
(0 votes)

O cameră de relaxare are rolul de a impregna un sentiment de pace și de liniște, oferind vizitatorilor săi o mini vacanță de la agitația după o zi obositoare sau stresantă. Totul, de la culorile de pe pereți până la accesoriile din camera joacă un rol important în crearea acestui mediu liniștit. Culori, mobilier confortabil, sunete plăcute și mirosul plăcut sunt esențiale. Orice element care nu este unul cheie pentru decor, sau care nu contribuie la un sentiment de pace și bunăstare, trebuie eliminat din cameră, așa cum este cazul cu orice element care contribuie la dezordine.

Culori calme, liniștitoare, cum ar fi verdele neutru, bej sau blue, aduce pacea într-o cameră, la fel ca lavanda sau un purpuriu deschis. Culorile puternice, luminoase, cum ar fi roșu aprins, galben sau portocaliu au efectul opus și sunt echivalentele culorilor de sunete puternice. În timp ce aceste culori luminoase pot arăta bine pentru o camera de birou, ele nu vor transmite un sentiment de pace celor care se relaxează. Mobilierul trebuie să fie, de asemenea în culori simple, minimaliste; în caz contrar, o piesă de mobilier luminos va copleși efectele calmante ale camerei în sine.

Confortul este obiectivul principal pentru mobilarea unei camere de relaxare, chiar dacă camera este într-un mediu spa sau pur și simplu un loc de răgaz în casa ta. Scaune confortabile - în special cele în care puteți sta relaxat sau citi o carte - aparțin unei camere de relaxare. Fotolii încărcate cu perne sunt foarte comode pentru cititor. Confortul și simplitatea sunt esențiale pentru tot mobilierul într-o cameră de relaxare. 

Sunete, sau lipsa acestora, este la fel de important pentru o cameră de relaxare ca orice alt element, sau chiar mai mult. O cameră zgomotoasă în care ați auzit gălăgia de pe străzi sau a construcțiilor din zona ocupată, de exemplu, nu vă aduce relaxarea indiferent cât de calmant și confortabil camera este. Sunetele plăcute, cum ar fi apa care curge într-un havuz; un CD cu muzică liniștită, instrumentală clasică sau muzica New Age în cameră, sau chiar zgomotul alb poate fi folosit pentru a aduce un aer de pace în cameră. Muzica ușoară este de ajutor în cazul în care zgomotele din exterior ar fi altfel auzite din interiorul camerei. Parfum funcționează mult modul de sunete în ceea ce privește crearea unei atmosfere relaxante; mirosurile plăcute cum ar fi lavanda sau vanilia creează un sentiment de pace în cameră, în timp ce mirosurile puternice au efectul opus. Chiar și aromele de citrice pot fi un elemnt interesantîntr-o cameră de relaxare.

Mici elemente de detaliu în accesoriile din cameră contribuie, de asemenea, la atmosfera pașnică. O tavă mică cu nisip de grădină, câteva pietre netede și o greblă mică - creează un sentiment de pace. Fotografii cu stări pașnice, cum ar fi imagini de munte sau lumina stralucitoare printr-o pădure deasă, de asemenea, aduce pace în cameră. În timp ce o fereastră de vedere nu poate fi în mod obișnuit gândit ca un accesoriu sau un element de decor, cu siguranță, acesta poate fi în cazul în care punctul de vedere este uimitor sau frumos. Cu o astfel de vedere, cei din cameră se pot bucura de frumusețe cu ușurință.