Saltea cu arcuri. Tipuri de arcuri in Chisinau, Moldova

Rate this item
(0 votes)

Dragi prieteni, astăzi v-om vorbi despre saltelele cu arcuri, despre cum să alegem salteaua cu arcuri potrivită și ce tipuri de arcuri pentru saltele se folosesc în Republica Moldova, și anume la făbricile de saltele din municipiul Chișinău, unde concentrația acestora este mai mare în comparație cu raioanele din Republică.

Orice saltea ortopedică, în linii generale este compusă din miezul saltelei (nucleul) și din partea superioară (husa saltelei). Astăzi v-om examina salteaua ortopedică al cărui miez intern este confecționat din arcuri.

Arcurile saltelelor ortopedice care se găsesc în Republica Moldova sunt devizte în:

    • Arcuri Clasice, legate în bloc, numite - Bonnell;

Arcurile clasice (Bloc/Bonnell) sunt cele mai răspindite deoarice saltelele confecționate din acest tip de arcuri au preț mai redus, și tehnologia de producție acestor tip de saltele este mai simplă și implică mai puține cheltuieli.

Tehnologic vorbind, arcurile de tip Bonnell se confecționează prin procedura de tratare termică care oferă o rezistență în timp a acesto arcuri. Diamentrul acestor tipuri de arcuri, este în intervalul 44-85 mm, iar grosimea sirmei este de la 2-2.5 mm.

Legarea în bloc a acestor arcuri se realizează printr-o sîrmă separată de diametru 1-1,5 mm, care permite fizarea acestor arcuri de tip Bonnell unul de altul.

Duritatea saltelelor cu nucleu de arcuri Bonnell, depinde de materialul care este plasat peste blocul de arcuri.

Densitatea acestui material, face ca salteaua să fie mai dură ori mai puțin dură.

În Republica Moldova, majoritatea producătorilor de saltele ortopedice utilizează un material solid, numit ”pâslă”, pentru a separa suprafața dintre blocul de arcuri de fâșiile de poliuretan ori de Memory Foam. Dezavantajul acestor tipuri de saltele este că în timp, arcurile pot produce zgomote.

Compania noastră de exemplu, pentru a reduce zgomotele în timp, plasează prin interiorul arcurilor fișii de spumă poliuretanică care au atît rolul de amortizator cât și rolul de izolare fonică.

    • Arcuri Împachetate individual în săculețe, numite Pocket

Fiecare arc este separat divizat individual printr-un săculeț - husă, din material textil, înăuntrul căruia este arcul propriu zis. Avantajul acestor tipuri de arcuri Pocket este că sub greutatea corpului acționează individual, adaptânduse independent fiecărei mișcări.

Tehnologic, săculețele textile se coase ori se lipesc pentru a menține stabilitatea arcului.

Prețul saltelelor cu arcuri individuale (Pocket) este mai mare decît în cazul saltelelor cu arcuri clasice (Bonnell).

Numarul de arcuri individuale intr-o saltea de 2 persoane (160*200) poate varia de la 700-2000 de arcuri individuale. Cu cât numarul de arcuri este mai mare, cu atât salteaua se consideră mai bună, și anume aceasta va acționa independent asupra presiunei corpului.

Dacă vorbim de prețul unei saltele cu arcuri independente (Pocket) în Republica Moldova, atunci putem menționa ca aceasta variază în dependență de următoarele elemente:

  • Țara de origine a arcurilor (saltelele cu origine din Europa sunt mai scumpe în comparație cu cele de origine turceasca ori chinezească);
  • Numaru de arcuri per saltea (cu cît numarul de arcuri este mai mare, cu atît prețul saltelei este mai mare);
  • Componența materialelor peste arcuri și grosimea acestora (poliureta, memory foam etc.), și tipul de husă;

În cazul saltelelor ortopedice cu arcuri individuale, se recomandă ca fișia de peste arcuri să fie de grosime mai mică pentru ca arcurile să poată acționa individual, iar salteaua să nu devină prea moale.

Important:

SALTELELE ORTOPEDICE sunt mai ferme decât cele clasice ori anatomice. Dacă le divizăm într-o scară de la 1 la 10, atunci saltelele ortopedice se poziționează în intervalul de la 7-10.

Duritate saltele ortopedice

Numarul de arcuri în miezul saltelei, variază în funcție de modelul acesteia.

Un alt parametru important pentru saltelele cu miez de arcuri este grosimea și diametrul arcului.

IMPORTANT:

Daca o saltea are arcuri cu o grosime mai mare, aceasta va fi mai dură, și viciversa, în cazul undei saltele cu miez de arcuri de diamentru mai mic, salteaua va fi mai puțin fermă.

Dacă doriți să alegeți o saltea care să vă fie pe plac, vă invităm în Showroomul  MATCO® din str. Florării 4, sectorul Râșcani, mun. Chișinău unde puteți proba gratis orice tip de saltea atît cu arcuri bloc (Bonnell) cât și cu arcuri individuale (Pocket) enumerate mai sus, iar odată cu aceasta, veți putea lua cu mult mai ușor o decizie în momentul cînd veți intenționa să procurați o saltea ortopedică!

Și nu uitați, Livrarea salteleleor ortopedice în mun. Chișinău este Gratuită!

Vă așteptăm cu drag!