Lucruri ce nu te lasă să adormi

Rate this item
(0 votes)

Deseori, se poate întîmpla ca atunci când ai o zi obositoare, să ajungi seara și să nu poți adormi. Chiar dacă există un număr mai mic de persoane care sunt îngrijorate de această problemă, o mare parte din noi se poate confrunta oricând cu aceasta. Există câteva lucruri ce țin somnul la dinstanță, iată cîteva dintre ele.

  1. Cinezi târziu și consistent

Așa cum se știe deja, este recomandat să mâncăm cu minim 2-3 ore înainte de culcare. De aceea, o masă consistentă și servită la o oră târzie poate fi un factor destul de important ce influiențează modul în care adormi. Astfel, în cazul în care si cinat târziu, lasă un anumit timp pentru digestie înainte de culcare și optează pentru o cină ușoară, precum ar fi salata.

  1. Te concetrezi prea mult la grijile pe care le ai, chiar și noaptea

Un alt lucru ce nu îți permite să adormi cu ușurință este luarea grijilor în pat. Astfel, atunci când te duci la culcare, încearcă să te gândești mai puțin la griji și să le înlocuiești cu muzica relaxantă sau să îți imaginezi un loc minunat.

  1. Somnul pe o saltea neconfortabilă și/sau nepotrivită

Atunci când dormim pe o saltea ce nu se potrivește necesităților și dorințelor noastre sau pe o saltea neconfortabilă sau necalitativă, putem să riscăm să adormim mai încet și să nu ne bucurăm din plin de somn. Acest lucru este cauzat de faptul că în loc să ne odihnim, vom fi preocupați de a găsi o poziție sau un loc mai confortabil, ce nu creează puncte de presiune și oferă un suport corect.

  1. Lucrezi în pat

Un alt aspect ce poate alunga somnul este acela de a lucra în pat. Chiar dacă acest loc pare unul confortabil, acesta nu trebuie transformat în birou. Tinde să închizi calculatorul cu minim o oră înainte de somn și să ncerci să te relaxezi.

  1. Dormi pe o pernă incomodă

Pentru a adormi ușor mai ai nevoie și de o pernă confortabilă și calitativă. Aceasta trebuie să ofere o poziție corectă capului, să nu creeze punte de presiune.