Scopul medicinal al Spumei cu Memorie

Rate this item
(0 votes)

In zilele noastre saltelele si pernele Memory Foam sunt accesibile si pot fi intilnite in multe magazine. Dar oare intotdeauna ele au fost atit de accesibile? Cu totii suntem curiosi sa aflam cum a aparut si s-a dezvoltat de-a lungul anilor spuma de memorie. Wikipidia spune ca saltelele Memory Foam au fost create pentru NASA la inceputul anilor 1966 cu scopul de a ameliora siguranta pernelor din aeronave.

Pe piata ele au aparut putin mai tirziu, undeva prin anii 1990. Ele au fost folosite la inceput ca o fishie, iar mai apoi ca saltea. Prima utilizare a spumei de memorie a fost efectuata in scopuri medicale, pentru a usura presiuna din cauza durerilor pacientilor.

Mai tirziu fisiile de memorie au fost utilizate ca baza pentru procedurile efectuate in timpul radiografiilor. La fel, ele erau folosite si ca suport pentru echipamentele de sport. In citiva ani spuma de memorie a devenit o modalitate inedita de a raspunde la temperatura si de a reduce punctele de presiune ale corpului. Astfel, spuma de memorie a fost utilizata in momentul in care pacientii nu aveau voie sa stea in picioare si erau nevoiti sa stea in pat pentru o perioada indelungata de timp.

Spuma de memorie a fost utilizata pentru pacientii cu dureri in diferite zone ale corpului. Astfel, spuma de memorie era pe larg folosita ca:

  • Perne pentru durerile cronice de git
  • Perne pentru scaunele cu rotile
  • Fisie pentru pacientii care trebuiau sa stea in pat pentru perioade indelungate.

Cu ajutorul spumei de memorie s-a reusit usurarea durerilor pacientilor care erau nevoiti sa stea asezati sau nemiscati pentru mai mult timp. Spuma de memorie era considerata ca o modalitate noua si eficienta de a elimina durerea. Insa, spuma de memorie nu era accesibila tuturor, deoarece pretul acesteia era foarte ridicat chiar si cu multi ani in urma. Insa, in citiva ani ea a devenit mai ieftina deoarece a inceput sa fie utilizata in scopuri domestice ca:

  • Perne
  • Saltele
  • Plapume

De-a lungul anilor spuma de memorie a trecut prin mai multe modificari care au dus la imbunatatirea acestui produs. In zilele noastre este posibila utilizarea gelului in spuma de memorie, cit si a altor materiale care pot fi adaugate in spuma de memorie pentru un rezultat final calitativ.

De exemplu: 

  • Extractul din Ceai Verde
  • Aloe Vera
  • Carbune Activat

Toate aceste ingridiente au fost combinate cu spuma de memorie pentru a avea un produs final mai bun, care va elimina mirosurile, ba chiar mai mult, va oferi aromaterapie in timpul somnului. Iar pentru un efect deosebit care a sporit semnificativ comfortul saltelelor a fost introdus si matasea artificiala in saltelele tesute cu un strat de spuma de memorie deaspura.

Speram ca istoria si evolutia in timp a saltelelor Memory Foam v-au motivat sa procurati o saltea sau perna memory foam pentru a va oferi un somn linistit si confortabil. Pentru mai multe detalii despre Saltelele Memory Foam si multe alte noutati urmariti articolele noastre pe www.matco.md sau vizitatine pe str. Florarii 4, sectorul Riscani, Chisinau.