Pernele anatomice si pernele clasice. Clasificator - Modele

Rate this item
(0 votes)

Perna are o importanță deosebită pentru un somn liniștit și odihnitor. Pernele prea moi nu asigură suportul necesar, iar pernele prea dure provoacă dureri ale muschilor gâtului. Ce tip de pernă să comand? Este o întrebare care apare tot mai des în rândul cumpărătorilor, și la care astăzi noi v-om încerca să răspundem.

Doar printr-un clik pe WIKIPEDIA aflăm că perna nu este altceva decât o mini saltea, care poate fi umplută cu diferite căptușeli, de la puf, lână, fulgi ori chiar pene.

Totuși, care este perna de care avem nevoie?

Este bine de știut, că pentru o stare de relaxare, importanța materialului din care este facută perna și forma sa anatomică joacă un rol semnificativ. Perna trebuie să ofere suport comod pentru coloană și gât, pentru că în timpul nopții să nu simțim disconfort.

Materialele din care poate fi fabricată perna:

- Perna din spuma de memorie,

- Perna din latex sau o combinație a celor doua materiale. Memory foam-ul si latex.

- Perna din Puf, Lână, fulgi ori pene;

În linii generale, pernele se clasifică în 2 categorii: Perne de dormit, și perne pentru odihnă în timpul zilei.

Important este faptul că perna aleasă depinde de fiecare persoană în parte, și nu există o regulă generală.

Dacă tipurile de perne clasice din puf, lână ori pene sunt cunoscute de noi mai mult, atunci pernele din memory foam ori latex, sunt mai puțin cunoscute.

Aceste materiale moderne au proprietăți care permit reglarea transpirației excesive, împiedică acumularea prafului și a substantelor alergene.

Pernele pentru copii

Pentru copii există perne speciale, create pe dimensiunile mici ale capului acestora și cu o densitate mai mică, astfel încât forma pernei să se adapteze la greutatea mică a copilului.

Pernele Memory Foam

Pernele Memory Foam sunt compuse din 100 % material vâsco-elastic, acest material are rolul de a elima punctele de presiune, relaxează mușchii și a oferă un somn liniștitor. Spuma Memory poate prelua perfect forma gâtului și a capului.

Specific pernelor cu memory foam, este faptul că acestea depind de temperatura din încăpere: cu cât în casă temeratura este mai joasă cu atât perna este mai dură.

Dacă aveți și alte întrebări legate de faptul cum să alegeți perna, nu ezitați să contactați reprezentanții noștri care mereu vă vin cu soluții!

More in this category: « Proiecte de decorare cu lemn